Hedin Automotive België-Luxemburg krijgt nieuw leiderschap

Hedin Automotive België-Luxemburg krijgt nieuw leiderschap: Eddy Haesendonck benoemd tot CEO

27 augustus 2024 - In het kader van de verdere groei en expansie van Hedin Automotive in Europa, worden vanaf 1 oktober 2024 belangrijke leiderschapswissels doorgevoerd in de Benelux- en Duitse tak van het bedrijf. Eddy Haesendonck wordt CEO voor de volledige Benelux-regio, terwijl Henrik Lessèl de rol van CEO Duitsland op zich zal nemen. 

Sinds de eerste overnames in België in april 2018 onder leiding van CEO Henrik Lessèl en CFO Allan Stich, heeft Hedin Automotive zijn aanwezigheid in Vlaanderen en Luxemburg fors uitgebreid. Hedin Automotive vertegenwoordigt inmiddels 11 automerken, met meer dan 30 vestigingen in Vlaanderen en een uitbreiding naar Luxemburg.

In augustus 2022 werd Eddy Haesendonck aangesteld als CEO van Hedin Automotive Benelux, terwijl Henrik Lessèl de functie van CEO voor Hedin Automotive België en Luxemburg bleef vervullen. Bij de start richtte Eddy zich voornamelijk op Nederland, in het kader van de overname van Stern en de integratie daarvan in de Hedin Mobility-groep. 

Vanaf 1 oktober 2024 zal Eddy Haesendonck de rol van CEO Benelux volledig op zich nemen. Daarnaast wordt de heer Finus Porsius, momenteel CFO Nederland, benoemd tot CFO Benelux. 

Door de sterke expansie van Hedin Automotive in Europa, met name in Duitsland, heeft Anders Hedin, CEO en oprichter van de groep, Henrik Lessèl gevraagd om de functie van CEO van Hedin Automotive Duitsland op zich te nemen. Allan Stich zal hem vergezellen in de rol van CFO. Deze wijzigingen gaan in per 1 oktober 2024.